Tradicionalni zajtrk na OŠ in vrtcu Kotlje ob učnem čebelnjaku
Vlada je razglasila dan slovenske hrane, ki bo obeležen vsak tretji petek v novembru, letos 15. novembra. Glavni cilj oziroma namen razglasitve dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane. LETOŠNJI SLOGAN JE: »Tradicionalni slovenski zajtrk-moj naj zajtrk.«
Na podružnični osnovni šoli Kotlje so za zajtrk imeli maslo, med in črn domač kruh, mleko in domače jabolko. Po zajtrku pa so sledile različne aktivnosti. Prav tako zanimivo je potekal dan otrokom v enoti Levi devžej Kotlje.
Dan ni bil samo dan, ampak so učenke in učenci ter otroci vrtca že ves teden pred tem raziskovali, obiskovali, ustvarjali in spoznavali veliko zanimivega. Prepevali so pesmi Čebelar, ples čebelic, ogledali so si različne spletne strani, risali so risbice na temo zdrav zajtrk ... Še posebej pa so bili veseli, ko so obiskali učni čebelnjak, kjer so jih pričakali čebelarji Čebelarskega društva Kotlje ter jim pokazali čebelnjak in predstavili delo, ki ga opravljajo celo leto in jim povedali kako skrbijo za čebelice. Čebelarji so jim tudi postregli z kosom rženega kruha, ki je bil namazan z njihovim domačim medom.
Za slovo so si zaklicali ''Naj medi!'' in se zmenili, da se spomladi zopet srečajo pri učnem čebelnjaku Kotlje.